beton színes párnákkal

Mikor Trom Kata ezt a képet mutatta, azonnal látni szerettem volna még többet ebből a lakásból. Katának nem volt több fotója róla, én viszont csak azért is megkerestem a képhez tartozó kecót az internet útvesztőiben. Nem volt nehéz, ugyanis rengeteg helyen írtak már róla.

Hogy, hogy nem a helyszín ismét Brazília, konkrétan Londrina, itt található a fiatal építész, Guilherme Torres otthona, ahol a fenti fénykép is készült. (Komolyan mondom, hogy jó lenne, ha valaki, aki nem olyan zöldfülű, mint én, megmondaná nekem, hogy csak én zúgok bele állandóan brazil témákba a gyerekkori emlékeim miatt, vagy tényleg ennyire jók a brazilok mostanában a design terén…?)

Szóval, a lakással volt egy kis probléma, nem működtek a vezetékek, repedezettek voltak a falak, és áztak. Torresék nekiestek, leszedték az összes burkolatot, és volt, ahol újravakolták a falakat, de sok helyen meghagyták a betonfelületeket. A nappaliban álló betonból készült asztalt Torres tervezte. A két nagy fekete matrac alatt fekvő, betonból készült, faltól falig érő “ágyat” szintén.

Az az érdekes ebben a térben számomra, hogy ha egyenként megnézem a részleteit, egy csomó minden nem tetszik benne, pl. a párnák huzatai, vagy a műanyag szék a betonasztal előtt, mégis ahogy ránézek az egészre együtt, szerintem egyszerűen nagyon cool az összkép.

fotók: Studio Guilherme Torres
via: Let me be inspired

Comments

  1. Tetszik hogy a szerkezethez felhasznált anyagok nem hazudtolják meg magukat, vagyis a színes eredetiek, őszinték!: -) A szerkezet jó funkcionalitsa fontos dolog, hisz ez szolgál bennünket, ezért egyben szép is!
    Van egy másik funkcionalitás, ami a mindennapi életben lévő dolgokat érinti, a takarítás és porképződés terén. Ebben kíváncsi vagyok a fönti terek használatának tapasztalataira!
    üdvözlettel, és gratulációval, VP

    Kedvelés

  2. (javítás: vagyis a színek eredetiek és őszinték)

    Kedvelés

  3. Szívesen beszámolnék a fenti terek használatának tapasztalatairól…. 🙂 Sajnos még nem jártam ott…

    Kedvelés

  4. 😀 Na látszik hogy nem olvasok, csak nézek! :-))

    Kedvelés

Hozzászólás