vagány szobanövények – pénzleveles pilea

pénzlevelű pilea 1

Épp úgy, ahogy divatja van a lakberendezésben használt színeknek, textileknek, formáknak és mintáknak, a szobanövények között is előfordul, hogy hirtelen rendkívül népszerűvé válik egy-egy mutatós fajta. A szerintem trendi és vagány, lakásban tartható zöldek közül legelőször a lantlevelű fikuszt mutattam meg Nektek, és most itt az újabb kedvencem, a Kínából származó pénzlevelű pilea (latinul Pilea peperomioides, angolul “Chinese money plant”).

Finom, kecses, törékeny, játékos kis növényke ez, ráadásul állítólag nagyon szívós és amatőrök számára is könnyen gondozható. Arról nem is beszélve, hogy – ha megfelelő helyre kerül a lakásban – a Feng-shui szerint még gazdagságot is hoz! 🙂

Az általam olvasott lakberendezési blogokon egyre gyakrabban találkozni vele, bár bevallom, én még élőben sosem láttam. Ha valaki tudja, hol lehet ilyet beszerezni, ne habozzon megosztani velem, annyira helyes kis darab! 🙂

pénzlevelű pilea 4

pénzlevelű pilea 5.jpg

pénzlevelű pilea 6.jpg

pénzlevelű pilea

Fotók forrása:

1) Happy Interior Blog
2) Mieke Verbijlen
3) Frida Ramstedt, Trendenser.se
4) Wit and Whistle
5) Lisettes Perler

Comments

  1. szilvikém says:

    Nekem is nagyon tetszik, és ez jutott eszembe róla:

    Ez csak sarkantyúvirág, de a habitusa kicsit hasonló. Nem szobanövény, de ablakban, teraszon nagyon klassz. Én nevelek cserépben, és annyira helyes. 😀

    Szia! Szilvi

    Kedvelés

  2. Fábián Andi says:

    Sziasztok!
    Érdeklődnék a Píleával kapcsolatban, hogy hol lehet ilyenkor beszerezni. Esetleg valakitől hajtásdugvány cserelehetőség, akár másik növényre, de vennék is szívesen!
    http://noveny.plejad.hu/index.php? -> itt majdnem 3000 forint lenne a pkg, így nem rendelem.

    Köszi a segítséget!

    Szép napot,
    Andi

    Kedvelés

  3. Nekem évek óta van, a neve mai napig rejtély volt. 🙂 Tényleg csodás növény, sokaknak tetszik.

    Kedvelés

  4. Azt tudjátok, hogy ezernyi apró, fehér virágot hoz, amik egyszer csak elkezdenek “füstölögni”? Kis robbanásokkal pattannak fel a portokok, és az egész növény mintha pöfékelve dohányozna?
    Hihetetlen látvány!
    Már 2 évesen elmezd virágozni.

    Kedvelés

  5. Jelentkezett egy kedves hölgy, Krisztina, hogy ő tud eladni ilyen növénykét, Budapesten, darabját 1000Ft-ért. Ezen az e-mail címen érhető el: kkrissz84@gmail.com.

    Kedvelés

  6. Kerékgyártó Attila says:

    Jó napot! Tudom, hogy ez az írás 2014-es, és most 2019 van, ezért kérdezném, hogy van-e már azóta ilyen növénye? Nekem van egy nagy, és jópár kis sarjadék. Ha szüksége volna rá, szívesen elkülönítek egy kicsit, és feladom postán. Pénzt nem kérek érte.

    Kedvelés

    • Kedves Kerékgyártó Attila én nagyon szeretnék ilyen növényt! Épp így jutottam erre a blogra.

      Kedvelés

      • Kerékgyártó Attila says:

        Kedves Boresz! Oké. Azt fogom tenni, hogy elkülönítek egy picit, és hagyom egy kissé megerősödni. Félek, hogy a leválasztás, átültetés, csomagolás, szállítás együtt sok lenne neki. Aztán vegyük fel a kapcsolatot vmi privát vonalon, hogy egyeztessünk pl. a címről, ahová küldhetem.

        Kedvelés

      • Jaj, de jo, köszönöm! Messziről küldené? Budapesten belül el tudok menni érte.

        Kedvelés

      • Kerékgyártó Attila says:

        Messziről. Az Őrségben lakom. Ha esetleg erre jár, vagy ismerős, kolléga jön erre, akkor odaadhatom neki, amúgy marad a Posta. Majd privát mailcímet, vagy telefonszámot cseréljünk a részletek tisztázásához! Idő van, hiszen még meg kell erősödnie kicsit a növénykének. Hopp! Jut eszembe, néha azért megyünk Pestre, ha a növény utaztatható, akkor megbeszélünk Pesten egy találkozót.

        Kedvelés

    • Tisztelt Kerékgyártó Úr! Úgy kerültem erre a blogra, hogy égen földön ilyen növényt keresek. Ha jutna nekem is egy-két sarj a növényből hálás lennék érte. Ön szerinte van erre lehetőség?

      Kedvelés

      • Kerékgyártó Attila says:

        Tisztelt Máté! Igen. Akkor Önnek elkülönítek még egyet. Majd cseréljünk elérhetőséget, hogyha megerősödik a növény, hová küldjem, vagy hol találkozzunk!? Ennek a cserének jelenleg nem tudom a módját, ami a nyilvánosságot kizárja. A blog további olvasóinak azt üzenem, hogy most egy darabig nem háborgatnám tovább a növényemet, jelenleg a két leggyorsabban reagálónak tudok juttatni. Sajnálom, és köszönöm a megértést!

        Kedvelik 1 személy

    • Kedves Kerékgyártó úr! Az emailcímem olcsvarybori@gmail.com. Itt megbeszélhetjük a részleteket. A férjem járja az országot, szóval lehet h el tud menni érte. Majd ha aktuális megkérdezem.
      Köszönettel: OB

      Kedvelés

    • Kedves Kerékgyártó úr! Csak most vettem észre a kedves felajánlását! Úgy látszik nagy a piaci igény erre a növénykére, lehet, hogy ilyen vállalkozás kelleni indítania! 🙂 Természetesen nagy örömmel venném, ha adna nekem belőle, igazán megtisztel vele! 🙂

      Kedvelés

      • Kerékgyártó Attila says:

        Kedves szögletes aranyhal! Szívesen adnék, de nem maradt. Két hozzászóló kért, nekik adtam. Kivettem az anyanövényt a cserepéből, a legerőteljesebb kicsiket leválasztottam, megkapták. Amíg nem lesz új, addig nem tudok küldeni. Mondjuk fél év múlva, ha ír megint, és újra lesznek sarjak, szívesen adok! Minden jót addig is!

        Kedvelés

  7. Nagyon köszönöm! Az e-mail címem: varjaskerim@gmail.com. Itt meg tudjuk beszélni a részleteket. Szép napot!

    Kedvelés

  8. Fenyőné Ági says:

    Én egy hónapja véletlenül megláttam a Tescóban.Szépen fejlődik.

    Kedvelés

Hozzászólás