Zara Home Budapest – ahogy én látom

zara home budapest 1

Érdekes volt tapasztalni, hogy a Zara Home budapesti üzletének megnyitása mekkora felbolydulást okozott a magyar lakberendezési és design blogok olvasóinak körében: a hír hallatán sokan szinte transzba esve hypeolták, mások viszont pont ellenkezőleg, giccsességgel és megfizethetetlenséggel vádolva méltatlankodtak. Mivel én még életemben nem voltam külföldön sem Zara Home boltban, nem tudtam, melyik tábornak van “igaza”, leginkább azt gondoltam, valahol középúton lehet az “igazság”, mint ahogy az általában szokott lenni.

Mindenesetre múlt vasárnap szakítottam rá egy kis időt, hogy megnézzem magamnak, és így kialakíthassam a saját kis privát véleményem róla.

A budapesti Zara Home a Deák térhez van közel, a Kempinski szállóval szemben, a manapság csak “Fashion street” néven emlegetett Deák Ferenc utcában. (Az itt található épületeket az ezredfordulón kifejezetten azzal a céllal újították fel, hogy az utca a beléjük költöző üzletek révén Budapest egyfajta divatközpontjává váljon.) A Zara lakberendezési boltjának két emeletén elsősorban lakástextilek, párnák, takarók, lámpák, étkészletek, üvegáru, és mindenféle kapcsolódó kiegészítők találhatóak.

zara home budapest 2

zara home budapest 3

zara home budapest 3b

zara home budapest 4

A fölső szinten van kifejezetten gyerekeknek szánt részleg is.

zara home budapest 5

zara home budapest 6

Bevallom őszintén, első blikkre nekem is csupa olyan termékük tűnt fel, ami nálam a “too much” kategóriába tartozik, kétlem, hogy valaha lenne kedvem ilyen evőeszközökkel asztalt varázsolni otthonra, vagy ilyen tollas párnát tenni a kanapénkra és azt is kétlem, hogy sok olyan lakás van Magyarországon, aminek ez a stílus jól áll, különösen például egy korallt imitáló fiókgomb az előszobaszekrényen.

zara home budapest 7

zara home budapest 7b

zara home budapest 8

zara home budapest 10

Ugyanakkor ahogy tovább nézelődtem, azt be kellett látnom, hogy az ágyneműk és különösen a terítők, asztali kendők, textilszalvéták között egészen gyönyörűek vannak, méghozzá szerintem többnyire a minőségükhöz képest teljesen reális árakon (amennyire én megfigyeltem, ezeknek az árszínvonala nagyjából a Butlerséhez hasonlít). A terítőknek különösen örültem, mert jó régóta vadászom valami igazán szép, ünnepi darabra és eddig egyáltalán nem találtam, itt viszont hemzsegtek, úgyhogy vissza is fogok menni venni egyet, ez biztos. És ahogy tovább nézelődtem, egyre több dolgot fedeztem fel, ami igenis kifejezetten tetszett, például az a fekete lámpa meg mellette a lovas könyvtámasz. Ezeket nagyon sok helyen el tudnám képzelni, szerintem kifejezetten jó kis darabok.

zara home budapest 12

zara home budapest 11

zara home budapest 13

Egy szó, mint száz, ne hallgassatok senkire, (rám sem! 🙂 ) hanem nézzétek meg magatoknak, szerintem a végletes vélemények egyike sem igaz!
Addigis, míg nem juttok el a boltba, az interneten itt megtaláltok minden terméket, és az árakat magyar forintban: http://www.zarahome.com/hu/en/.

Trackbacks

  1. […] én kíváncsi voltam a Deák térhez közel található Zara Home-ra, ez volt a nap egyik biztos pontja, úgyhogy ezen a környéken kezdtünk valami reggelizőhelyet […]

    Kedvelés

Hozzászólás