szivárvány-sportcsarnok

Egy korábbi postban már írtam arról, honnan is ered a rajongásom a színes épületekért, különösen, ha gyerekekkel vannak kapcsolatban. Íme egy újabb klassz példa, a KOZ architectes nevéhez fűződő LE RUBAN ifjúsági központ és sportcsarnok Saint-Cloudban.

Az 1999-ben Christophe Ouhayoun és Nicolas Ziesel által alapított francia építésziroda eddig 63 pályázaton és tenderen indult, ebből 24-et meg is nyertek, melyből 14 ténylegesen fel is épült. A LE RUBAN is így született: egy 2003-ban kiírt pályázat eredményeképpen 2008-ban vehették birtokba a gyerekek.

Manapság mindenki folyton arra hívja fel a figyelmet, hogy mennyire tunyák és mozgáshiányosak a gyerekek. Nyilván ennek kismillió oka van, de biztos vagyok benne, hogy legalább egy ici-pici fokkal könnyebb lenne rávenni őket a mozgásra, ha ilyen vidám és barátságos környezetben tehetnék. És ha anyagiak híján nem is bízzuk meg KOZ-ékat vagy más híres építészt egy vadiúj épület tervezésével, legalább a falakat akár mi is színesre festhetnénk! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: