a cigicsikk nem szemét többé!

cigarette-arrow-image-v1-hu

Akik régebb óta olvassák az aranyhalat, emlékezhetnek rá, hogy tavaly februárban nagy örömmel írtam arról, hogy Magyarországon is megkezdte a munkát a TerraCycle. (Hihetetlen története miatt a tavalyi év legolvasottabb bejegyzése lett egyébként…) Aki még nem hallott róluk, annak néhány alapinfó: a magyar származású fiatal tulajdonos, Tom Szaky által alapított, amerikai központú cég célja “eltörölni a szemét fogalmát”. Ennek érdekében korábban nem, vagy nehezen újrahasznosítható hulladékok feldolgozásához országos rendszereket építenek ki szerte a világon. A több mint 20 országban, 20 millió ember részvételével összegyűjtött sok milliárd szemét feldolgozásával a TerraCycle már több mint 1500 különböző terméket hozott létre.

Most jelentették be, hogy elindult a cigicsikk-gyűjtő akciójuk is Magyarországon. Szerintem ha megkérdeznénk bárkit, hogy mondjon olyan dolgot, amit végképp semmire nem lehet használni, viszont nagyon idegesítő eldobálva látni, a cigicsikk előkelő helyen végezne a versenyben. Kinek jut eszébe ugyanis, hogy a cigicsikket is újra lehet hasznosítani? Hát nekik igen, és mostantól Ti is részt vehettek a gyűjtésben. Kemény bagósoknak akár otthon is érdemes gyűjtögetni, és a TerraCycle honlapján leírt módon a céghez eljuttatni, de szórakozóhelyeken, kocsmákban, irodákban is kihelyezik a gyűjtőládákat. Budapesten a Szimpla Kert és az Akvárium már csatlakozott is a kezdeményezéshez és várják további helyek jelentkezését.

Erre a linkre kattintva minden információt el tudtok olvasni a program működéséről.

Screen_Shot_2013-05-06_at_23.02.14

Szerintem ez egy szuper dolog, drukkolok nekik, hogy eredményes legyen, és a cigicsikk tényleg ne legyen szemét többé!

Trackbacks

  1. […] Akik már régebb óta olvassák ezt a blogot, nem először találkoznak a Terracycle nevével nálam. 2012-ben az év legnépszerűbb bejegyzése volt, amit az amerikai irodájukról írtam, tavaly pedig én is beszámoltam arról a szerintem szuper kezdeményezésükről, hogy cigicsikkeket gyűjtenek össze és hasznosítanak újra. […]

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: