15 000 lepke a belvárosban

15000 papírlepke Budapest belvárosában 1

Egészen pár héttel ezelőttig gőzöm sem volt róla, hogy Edina – aki történetesen a baráti társaságunk egyik tagja – elképesztő csodákat varázsol, ha papír kerül a kezei közé. Azóta viszont csak kapkodom a fejem: papírrepülők az Ankertben, Karcsi papírboltjával közösen papírtollakból készített installáció a Szépművészeti Múzeum barokk rendezvényén, tavaszváró kirakat-installáció a Kemence pékség egyik üzletében, fotózás papírból készült ruhába öltözött modellel, vagy papírvirágos gerilla-tavaszköszöntés a Deák téren – egytől-egyig az ő munkái Edinas Paper Installations név alatt.

Alig vártam, hogy valamelyik alkotását a saját szememmel is megnézhessem magamnak, erre tessék, máris itt a legújabb dobás: tegnap éjjel Edina és még 19 társa 5 óra munkával 15.000 (!!!) pillangóval árasztotta el a budapesti belvárost. Az apropó a Budapesti Tavaszi Fesztivál, amelynek keretében az Erzsébet téren felállításra került az ún. Lepkeház, ahol március 27-től 29-ig orgonaimprovizációval, elektroakusztikus művekkel, lézer-fényhárfával, kortárs cirkusszal, operával, divatperformansszal, breaktánc- és parkourbemutatóval találkozhat minden arra sétáló.

Szerettem volna én is menni segíteni, de a két bébi és az éppen külföldre készülő apukájuk mellől esélytelen volt, ma délelőtt viszont fogtam magam és jól lefényképeztem Nektek, hogy mindez hogyan is néz ki a valóságban. Az emberek meg-megálltak a lepkék mellett, a gyerekek le is szedtek néhányat (megsúgom egyébként, hogy emlékbe, barátnődnek kedvességként, kislányodnak a hajába és más hasonló célokra magaddal vinni 1-1 lepkét szigorúan SZABAD), én meg – a legfrissebb jogi szabályokat betartva – igyekeztem úgy fényképezni, hogy ne sértsem a parkban időzők személyiségi jogait… 😉

15000 papírlepke Budapest belvárosában 2

15000 papírlepke Budapest belvárosában 3

15000 papírlepke Budapest belvárosában 4

15000 papírlepke Budapest belvárosában 5

15000 papírlepke Budapest belvárosában 6

15000 papírlepke Budapest belvárosában 7

15000 papírlepke Budapest belvárosában 8

15000 papírlepke Budapest belvárosában 9

15000 papírlepke Budapest belvárosában 10

15000 papírlepke Budapest belvárosában 11

Edina, Neked pedig ezúton is gratula ehhez az újabb gyönyörűséghez és még sok-sok ilyet!!!

::
(15.000 paper butterflies made for Budapest Spring Festival 2014 by Edinas Paper Installations)

Comments

  1. A lepkefóbiásokat most nagyon nem irigylem, de az ötlet bájos.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: