karácsonyi játék :)

Örülök neki, hogy egyre többen “lájkoltok” és szóltok hozzá a cikkekhez, jó érzés, ha nem csak önmagamnak, öncélúan írok.
Arra gondoltam, hogy az eddigi figyelmeteket így Karácsony előtt azzal köszönöm meg, hogy azok között, akik a Facebook csoport tagjai, illetve akik nem tagjai ugyan, de e-mail útján követik a blogot, kisorsolok Karácsony előtt 1 példányt a FÉNY ÉS FORMA című könyvből. Én nemrég vettem meg a sajátomat egy Libri akció során, amiről itt is írtam, és teljesen lenyűgözött. Gyönyörű könyv, és szerintem Nektek is tetszene.

A hátoldalán így szól az ismertető:

“Luxusvillák, elegáns bérházak üvegcsőben mozgó liftekkel, egy erőmű őskori űrhajót idéző irányítóterme, divatos üzletbelsők, hangosfilmeket játszó áramvonalas mozik – mindezeket röviddel elkészülésük után lefényképezték a Tér és Forma folyóirat számára. Magyarországon elsősorban ez a kiadvány terjesztette a modern mozgalom eszméit 1928 és 1948 között, amikor magyar építészek olyan műveket alkottak, amelyek a nemzetközi modernizmus legjobbjai közé tartoznak. Az ezekről készült fényképek ma nagy értékű források, amelyek nemcsak dokumentálják az épületeket, hanem azt is bizonyítják, hogy az építészeti fotó önmagában is lehet műalkotás. A könyvbe választott negatívok és archív nagyítások nagy része a Magyar Építészeti Múzeumban és a Kulturális Örökségvédelémi Hivatal Fényképtárában található.

Cs. Plank Ibolya fotótörténész, Hajdú Virág és Ritoók Pál építészettörténész tanulmányai azt vizsgálják, hogyan hatott a modern mozgalom a magyar építészekre és hogyan fényképezték épületeiket. A könyv fő része 63 épületet és belsőépítészeti alkotást mutat be 217 remek fotóval, amelyekhez rövid épületleírás és a képekre vonatkozó magyarázat társul. Ezt néhány jelentős építész és fotográfus portréja és az 1930-as évek Budapestjét ábrázoló városképek követik.

A magyar származású építész és formatervező Breuer Marcel, Pierre Vago, Moholy-Nagy, vagy a fényképész André Kertész, Brassai és Lucien Hervé munkássága külföldön is jól ismert. Sokkal kevesebben hallották hazai kortársaik, az építész Molnár Farkas, Borbíró (Bierbauer) Virgil, Kozma Lajos vagy a fényképész Seidner Zoltán, Kozelka Tivadar és Bánó Ernő nevét. Ez a könyv az általuk és kollégáik által alkotott kitűnő épületek és lenyűgöző fotók előtt tiszteleg.”

Szóval, aki kiváncsi rá, a sorsolás december 18-án lesz, méghozzá úgy, hogy az 1 éves Máté fogja kihúzni egy fazékból a nyertes nevét. Azért fazékból, mert kalapom nincs 😉
Még aznap este meg fogom írni, hogy ki nyert, és remélem, még Karácsony előtt sikerül majd eljuttatnom valahogy az illetőhöz a könyvet!

Comments

 1. Ez kedves ötlet….:)

  Kedvelés

Trackbacks

 1. […] húzza, nem oldju meg ma máshogy, hanem 1 nappal elhalasztjuk! Vagyis holnap kiderül, kié lesz a könyv, már megvettem, vadiúj, fóliázott csomagolásban Oszd meg:E-mail Filed Under: minden más […]

  Kedvelés

 2. […] az a nagy harci helyzet, hogy a karácsonyi játék győztese mind a mai napig nem jelentkezett a könyvért, amit nyert. Ez a szegény könyv így […]

  Kedvelés

 3. […] lehetett már könyvet nyerni ezen a blogon, igazából az volt a “nulladik” sorszámú könyvajánlóm, de a sorozatot hivatalosan most kezdem a Novogratz házaspár Downtown Chic című könyvével. […]

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: