a Liliomkertben jártunk

Mikor Edit megkérdezte vasárnap reggel Aszófőn, hogy nem vagyunk-e kíváncsiak a káptalantóti biopiacra, eszembe jutott, hogy ez tuti az a hely, a Liliomkert, amiről az utóbbi időben úton-útfélen hallok, újságban, tévében, rádióban, interneten. Hogy egy nő, nevezetesen Harmathy Ildikó hívta életre 5 éve a saját telkén, és mennyire népszerű lett mostanra, és mekkora felháborodást okozott, hogy a hatóságok be akarják tiltani, meg ilyesmiket. Hát persze, hogy érdekelt, pláne mivel Máténak igyekszünk kizárólag bio élelmiszereket adni. Úgyhogy fel is kerekedtünk, hogy megnézzük. Mivel minden szombat reggelt a MOM biopiacon töltjük, körülbelül ugyanarra az élményre számítottunk mindketten: lesz majd néhány árus egy csomó finomsággal, meg jobb esetben néhány kézműves termék is.

Amikor odaértünk, csak pislogtunk a csodálkozástól, hogy ez a hely milyen ÓRIÁSI ahhoz képest, amire számítottunk… Nem csak árus volt rengeteg, de vásárló is, csurig volt a környék minden zeg-zuga parkoló autókkal, köztük rengeteg külföldi rendszámúval. Annak ellenére, hogy mennyit hallottam már róla, valahogy mégis teljesen meglepett, hogy milyen óriási forgatag van itt: házi készítésű szörpök, lekvárok, sajtok és szappanok, kézzel faragott és varrt gyerekjátékok, kerámiák, tálak, ruhák, és amire egyáltalán nem is számítottunk: könyvek, festmények, fotók, régiségek és szőnyegek.

Pillanatok alatt felmértük, hogy teljesen elszámítottuk magunkat, ez nem az a hely, amit 35 fokos hőségben egy 1,5 éves gyerekkel nyugodtan végig lehet járni. Úgyhogy vettünk isteni finom jéghideg levendulaszörpöt (300,-Ft volt fél liter, ezt csak azért írom, mert sokan támadják ezt a piacot azzal, hogy drága) és adtunk magunknak fél órát arra, hogy nyerjünk egy benyomást az egészről, amíg Máté élvezi a forgatagot, a zenélő bácsikat és néniket, a szörpöt meg a kóstolókat, amikkel mindenhol kínálgatták. Kutyafuttában fotóztam is párat, ezt mutatom meg most Nektek, de egészen biztos, hogy ősszel, mikor már nem lesz ilyen tikkasztó hőség, gyerek nélkül is visszamegyünk még nézelődni, mert teljesen elvarázsolt minket…

Nézzétek meg Ti is, egész évben nyitva van, minden vasárnap délelőtt.
Friss képeket és infókat a Liliomkertről a Facebook oldalukon találhattok.

Comments

  1. Izgalmasnak tűnik… Zöldségek nem is voltak? 🙂

    Kedvelés

  2. hát én ide 1000 éve akarok csak elmenni 🙂 köszi a posztot

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: