Skype-on egyesült családok

Majdnem biztos vagyok benne, hogy ennek a blognak az olvasói közül mindenki elmondhatja magáról, hogy legalább egy testvére, fia, lánya, anyja, apja vagy barátja külföldön él. Nekem például az öcsém éppen az USA-ban tanul, az unokatestvérem Angliában dolgozik, barátaim költöztek ki Finnországba, Belgiumba, Hollandiába, Németországba és sorolhatnám. Szoktunk e jelenség kapcsán gondterhelten politizálni, vagy jobb esetben csak nosztalgiázni, mondván 20-30 évvel ezelőtt mennyivel nehezebb volt ilyenkor a kapcsolattartás.

John Clang szingapúri születésű, azonban jelenleg New Yorkban élő fotós, akinek mindennapi élménye, hogy a családjával a net (jelen esetben Skype) útján tud csak érintkezni. Mivel szülőhazájában szokás rendszeresen nagy családi fényképeket készíteni, amely az ő esetükben, és számtalan más, szétszakadt szingapúri család esetében nem volt megvalósítható, Clangnak az az ötlete támadt, hogy a Skype-on történt kapcsolatfelvétel során “ülteti le” egy közös fényképre a családtagokat. A “Be Here Now” sorozat készültekor tehát egyesek fizikailag, mások virtuálisan voltak jelen, azonban a végeredményen mindenki látható.

Szerintem ez egy nagyon kedves ötlet, és tökéletesen megragadja a XXI. századi ember hétköznapjainak egyik igen jellegzetes szegmensét.

Nézzétek meg a képeket (az utolsón maga Clang látható a családja körében), és ha esetleg Ti is csináltok ilyet, ne feledjétek nekem elküldeni, szívesen kiteszem ide! 😉

Via: Designboom

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: