űrgyógyszertár

Szerelmes vagyok a betűkbe, az óriás betűkért pedig különösen rajongok. Ebből kifolyólag gyakran találkozhattok majd ezen a blogon a Clavel Arquitectos által tervezett gyógyszertárhoz hasonló vizuális élményekkel.

Látva a képeket, eltöprengtem azon, hogy milyen üzenettel bírhat vajon a környéken járók számára? Az biztos, hogy messziről is felismerhető, és talán még azt az érzést is keltheti az emberben, hogy itt aztán biztos csúcstechnológiával készült gyógyszereket kap. Az más kérdés, hogy helykihasználás szempontjából nem tűnik éppen ideálisnak, gyanús, hogy megáll rá a “design over function” kritikája, amivel engem is illetett Zoli barátunk, mikor egy gyönyörű sötétzöld-rózsaszín sátrat vettem az olaszországi nyaralásunkhoz, ami csupán kétszerakkora volt összehajtva, mint a többiek sátrai… 😉

A patika Spanyolországban, Murcia városában található, és az építészek saját bevallása szerint sok kritikával illették a szakma részéről, mondván egy belvárosi utcában, és nem a város ezen elhagyatottabb, szerényebb részében kellett volna megvalósítani. “A környéken lakók úgy érzik, hogy ma már ezzel az ikonikus épülettel azonosítják őket, ráadásul a jelenléte a többi üzletre is ösztönzőleg hat. Az építészet mindenkié!” – vallják a Clavel munkatársai.

Comments

  1. Nagyon tetszik, hogy a tiszta üveg kirakat előtt ott állnak a nagy betűk. Messziről látható, szemüveg nélkül is. 🙂

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: