szeretnél egy saját színt? :)

Sokan mondják rám, hogy naív ember vagyok, amire én azt szoktam mondani, hogy soha rosszabb jelzőt magamnak. Ami kívülről naivitásnak látszik, azt én az emberekbe vetett hitként élem meg. Nyilván én is koppanok miatta sokszor, de mégis inkább választok egy ilyen életet, mint olyat, amelyben a világ egy szörnyű, embertelen és reménytelen helynek tűnik. Mivel tudom, hogy sokak élete sokkal kevésbé mondható szerencsésnek, mint az enyém, próbálok segíteni, ha alkalmat találok rá. Az pedig akad bőven. Mivel azonban saját tapasztalatom, hogy sokszor nagyon nehéz az embereket rávenni a segítségnyújtásra (“á, úgyse kapja meg, akinek szánom”, “csak elsikkasztja majd valaki”, “úgyis reménytelen”, stb) mindig nagyon megörülök annak, ha olyan akcióról hallok, amelynél valami rendhagyó ötlettel sikerül ezt elérni. Olyan ötlettel, ami annyira magával ragad, hogy – kis túlzással élve – észre sem veszed, hogy eltűnt a pénztárcádból az a pár forint, amit közben “elköltöttél”.

Pont ilyesmit talált ki most közösen az Unicef és a Dulux festékgyártó cég. Létrehoztak egy weboldalt, amelyen “saját színt” választhatsz magadnak azzal, hogy az Unicefnek adományozol egy kisebb összeget (már 1 angol font is elég hozzá, ami jelenleg olyan 350 Ft-ot jelent…). Végtelenül egyszerűen működik: felmész az OWN A COLOUR AND HELP oldalra, rákattintasz egy Neked tetsző (és más által még meg nem vásárolt) szín háromszögére, elnevezed a színt tetszésed szerint, írsz egy sort arról, hogy miért ezt a színt választottad, majd a bankkártyád adatainak megadásával kifizeted az árát. Te kapsz egy “saját színt”, egy csomó rászoruló gyerek meg kap tiszta vizet, gyógyszert, élelmiszert.

Engem annyira megfogott ez az ötlet, hogy tegnap éjjel elég sokáig böngésztem, hogy ki milyen színt választott, hogy nevezte el és milyen magyarázattal szolgált arra, hogy miért pont azt választotta. Én is vettem egy színt és összeszedtem néhány aranyosat Nektek, nézzétek meg, hátha Ti is kedvet kaptok! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: