a My apartamento sorozat

my apartamento - nowness - 1

Tudjátok már szerintem, mert állandóan ezt mondogatom, hogy engem igazi emberek igazi lakásai érdekelnek igazán. Ahol nincs totális rend, ahol úgy hevernek a tárgyak, ahogy hétköznapokon is használják őket, ahol a tulajdonosok saját életterét lehet látni, nem valami megkomponált kamut. Nagyon-nagyon szeretek olyan lakásokba bebocsájtást nyerni, ahol még sosem jártam, számomra ez iszonyú izgalmas. Élőben nyilván nincs erre naponta lehetősége az embernek, de szerencsére vannak olyan megbízható forrásaim a neten, ahol kedvemre kiélhetem ezt a fajta voyeur hajlamomat. Ilyen például a The Selby, amit már évekkel ezelőtt nagyon ajánlottam és azóta is töretlen kedvencem. Vagy ilyen a Coffeeklatch, vagy a magyar fotós Glódi Balázs “nothing more than home” sorozata magyar fiatalok kecóiról.

Na, és most itt egy újabb válogatás, amire totál véletlenül bukkantam tegnap, és ami extrán izgi benne, hogy nem képekről, hanem videókról van szó. A projekt a szupercool Apartamento magazin és a szintén szupercool Nowness együttműködése MY APARTAMENTO néven, és mindenféle művészek, írók, kreatív emberek teljesen elképesztő élettereit mutatják meg benne. Ráadásul úgy, hogy minden lakáson az ott lakó ember vezet végig, belelapoz a könyveibe, megsimítja a ruháit, kimegy a teraszára, iszik a bögréjéből, és közben mesél. Mesél magáról, a lakásról, a tárgyairól, emlékekről, miközben iszonyú jó zenék szólnak, és mindettől ÉL az egész és lélegzik.

my apartamento - nowness 6

my apartamento - nowness 2

my apartamento - nowness 3

Tekintettel arra, hogy ezek az emberek finoman szólva sem átlagosak, a legtöbb lakásban annyi minden látnivaló van, hogy kockánként ki lehetne merevíteni a képeket és centiről centire végignézegetni őket. Némelyikben még a fal se látszik ki a cuccoktól, ezekben én totálbiztosan, de ténylegmindenkétségetkizáróan megfulladnék, mármint, ha ezekben kellene élnem, de bepillantani az ilyen terekbe is iszonyú izgalmas számomra…

my apartamento - nowness 4

my apartamento - nowness 5

A kicsit nyugisabbakba meg pláne…

my apartamento - nowness 7

my apartamento - nowness 8

my apartamento - nowness 9

Egy szó, mint száz, a videók 3-4 percesek, ha van valamikor egy kis időtök, ki ne hagyjátok őket!!!

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: